Vermogen & Wonen

Bij elke scheiding zullen afspraken gemaakt moeten worden. Onder andere over de kinderen, alimentatie en pensioen. Maar ook over het vermogen en wonen. Mogelijk is alles omtrent uw eigen onderneming, wonen en uw pensioen goed te bekijken zodat u in overleg met uw ex-partner afspraken kunt maken. Een advocaat-mediator kan u daarbij helpen. Bekijk het kantorenoverzicht.

Eigen onderneming
Een eigen onderneming kan onderdeel uitmaken van een echtscheiding. Het kan namelijk zo zijn dat de onderneming binnen de huwelijkse gemeenschap valt. Ook kan het zo zijn dat u samen met uw echtgenoot of geregistreerd partner een onderneming voer. Lees meer over de eigen onderneming en echtscheiding.

Pensioen
Als u gaat scheiden dan moet het ouderdomspensioen en het nabestaandenpensioen verdeeld worden. Dit is een tamelijk gecompliceerde procedure. Lees meer over het pensioen.

Huwelijkse voorwaarden
In de huwelijkse voorwaarden is te vinden wat elke echtgenoot in het huwelijk heeft ingebracht, wat de huishoudelijke kosten zijn en hoe de kosten van de kinderen heeft gedragen. Lees meer over de huwelijkse voorwaarden.

Wonen
Na een echtscheiding zal er bepaald moeten worden wie er in de echtelijke woning blijft wonen, of dat het huis verkocht moet worden. Lees meer over wonen.

Stel uw vraag
Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van de gespecialiseerde advocaten echtscheidingsmediators.
Alle kantoren zijn optimaal bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur via ons centrale telefoonnummer op
088 629 00 43 (lokaal tarief). Of mail uw vraag.