Echtscheiding Mediationwijzer

Echtscheiding Mediationwijzer is onderdeel van het grootste landelijk netwerk van familierecht advocaten: De Landelijke Alimentatiedesk. Dagelijks helpen wij talloze mensen bij een echtscheiding, alimentatiekwestie of binnen het familierecht in het algemeen.

Mediation
Mediation is het onder leiding van een mediator voeren van gesprekken om samen met uw (ex-)partner een doel te bereiken. Dit doel kan een verdeling van de huwelijksgemeenschap zijn, of de inhoud van een echtscheidingsconvenant. Onze gespecialiseerde advocaat-mediators zijn volkomen onafhankelijk en gespecialiseerd in echtscheidingen, alimentatie en het familierecht in het algemeen. U kan niet verplicht worden tot mediation. Mediation geschiedt op basis van vrijwilligheid.

Advocaat-mediator
Bij Echtscheiding Mediationwijzer zijn alleen advocaat-mediators aangesloten. Deze mediators zijn dus ook advocaat. Dit heeft vele voordelen boven een reguliere echtscheidingsmediator of echtscheidingsbemiddelaar. De voordelen:

  • Zekerheid over de kwaliteit: permanente educatie is verplicht voor advocaten, waardoor deskundigheid is gewaarborgd;
  • Een advocaat-mediator is zowel juridisch deskundig als ook vakkundig op het gebied van bemiddeling (mediation);
  • Met een advocaat-mediator bestaat een grotere kans op het bereiken van een gedegen regeling;
  • Indien van toepassing kan vaak ook op basis van toevoeging (pro deo) worden gewerkt (soms kan de ene partner wel voor een toevoeging in aanmerking komen en de ander niet).

Voordelen van mediation
Mediation heeft grote voordelen bij een echtscheiding. Zo kunnen er snel, eenvoudig en doeltreffend afspraken gemaakt worden omtrent de echtscheiding. Daarnaast is een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek via mediation kostenbesparend (er hoeft slechts één professional ingeschakeld te worden) en overlegt u alleen over de zaken waarover u nog geen overeenstemming heeft bereikt.

Voor het beste advies
Alle aangesloten advocaat-mediators bij Echtscheiding Mediationwijzer zijn gespecialiseerd in het familierecht en hebben jarenlange relevante ervaring op dit gebied. Zij kunnen u uitstekend bijstaan in uw echtscheiding of geschil.

Pro deo advocaat
In sommige gevallen is het mogelijk, wanneer u niet genoeg geld heeft, een advocaat in te schakelen op basis van pro deo. Als uw zaak in behandeling wordt genomen door een advocaat of advocaat-mediator wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden.

Stel uw vraag
Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van de gespecialiseerde advocaten echtscheidingsmediators.
Alle kantoren zijn optimaal bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur via ons centrale telefoonnummer op
088 629 00 43 (lokaal tarief). Of mail uw vraag.