Wat is echtscheidingsmediation?

(Echt)scheidingsmediation is een proces waarbij een derde persoon, de mediator, bijstand verleent, indien u samen denkt om uit elkaar te gaan of te gaan scheiden. De mediator zal u bijstaan in de gezamenlijke bijeenkomsten die u gaat volgen. Mediation is een vorm van bemiddeling. U moet zelf de afspraken maken. Inhoudelijk regelt de mediator niets.

De mediator als bemiddelaar
De advocaat-mediator zal u beter met elkaar laten communiceren en u op die manier samen een beslissing te laten nemen over alle zaken die verband houden met en voortkomen uit uw scheiding. Hierbij kunt u denken aan een omgangsregeling voor uw kinderen, alimentatie, verdeling van de pensions, huisvesting, verdelingschulden etc.

Regie in eigen handen
Door het inschakelen van een echtscheidingsmediator voorkomt u dat de rechter of uw beide advocaten bepalen wat er geregeld moet worden en op welke manier. Door echtscheidingsmediation houdt u samen de regie in handen en het levert u financieel voordeel op ten opzichte van procederen. U heeft immers maar één advocaat-mediator nodig.

Voor ieders belang
De advocaat-mediator is er in getraind om uw beide belangen zichtbaar te maken, zodat er een overeenkomst tot stand kan komen waar u beide achterstaat. Het doel van bemiddeling is alles in onderling overleg te regelen, waardoor de relatie niet verder verstoord wordt. Een scheiding is een zeer emotionele gebeurtenis en het is belangrijk om met behulp van een echtscheidingsmediator samen in gesprek te blijven. Uiteindelijk levert dat u beide het meeste op. Bekijk het kantorenoverzicht.

Echtscheidingsconvenant
Via de advocaat-mediator zal u tot wederzijdse akkoorden en afspraken komen. De afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Wanneer dit echtscheidingsconvenant door u beide ondertekend is, wordt het convenant samen met een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding door de echtscheidingsmediator bij de bevoegde rechtbank ingediend. De uitspraak van de rechter is dan nog slechts een formaliteit.

Stel uw vraag
Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van de gespecialiseerde advocaten echtscheidingsmediators.
Alle kantoren zijn optimaal bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur via ons centrale telefoonnummer op
088 629 00 43 (lokaal tarief). Of mail uw vraag.