Voor wie echtscheidingsmediation geschikt?

Een voorwaarde voor echtscheidingsmediation is dat u beide bereid bent om op een gelijkwaardige wijze uw echtscheiding en de gevolgen ervan te bespreken met een advocaat-mediator. U kiest beide vrijwillig voor echtscheidingsmediation. De advocaat-mediator begeleid jullie gesprekken en is een neutraal persoon. U kunt elkaar nooit hiertoe verplichten. Echtscheidingsmediation is slechts mogelijk bij een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek. Bij een echtscheiding op tegenspraak is er geen plaats voor mediation.

Houd de regie in eigen handen
Echtscheidingsmediation is voor u geschikt indien u zelf de oplossing in eigen hand wilt houden en niet de rechter of uw advocaten wil laten beslissen. Dit gebeurt als u er samen niet uitkomt en beide genoodzaakt wordt om uw eigen advocaat in de arm te nemen. Als u beide een eigen advocaat inschakelt lopen de kosten snel op wat een nadeel is.

Goede verhoudingen
Verder is echtscheidingsmediation de ideale manier om samen in gesprek te blijven en op die manier de relatie met elkaar in stand te houden en correct af te sluiten. Echtscheidingsmediation kijkt niet alleen naar een juridische oplossing maar neemt ook andere aspecten mee die voor u van belang zijn voor de echtscheidingsconvenant.

Advocaat-mediator
Indien u beide in bovenstaande kan vinden is het raadzaam om contact op te nemen met een van onze gespecialiseerde advocaat-mediators bij u in de buurt. Zij zullen met u het proces doorlopen. Bekijk het kantorenoverzicht.

Stel uw vraag
Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van de gespecialiseerde advocaten echtscheidingsmediators.
Alle kantoren zijn optimaal bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur via ons centrale telefoonnummer op
088 629 00 43 (lokaal tarief). Of mail uw vraag.