Co-ouderschap

Wilt u een omgangsregeling vastleggen met uw ex-partner waarbij u allebei evenveel uw kinderen ziet? Dan is co-ouderschap wellicht een goede oplossing voor u. Onze echtscheidingsmediators kunnen u begeleiden om samen hierover afspraken te maken en overleggen of dit voor u en de kinderen geschikt is. Bekijk het kantorenoverzicht.

Omgangsregeling en co-ouderschap
Vaak wordt er bij een echtscheiding voor gekozen dat de kinderen bij een van de ouders blijft wonen en dat er voor de andere partner een omgangsregeling komt. Het is ook mogelijk om samen andere afspraken te maken, bijvoorbeeld dat de kinderen de helft van de tijd bij de ene ouder en de andere helft bij de andere ouder woont. Deze verdeling wordt co-ouderschap genoemd. Co-ouderschap is een concrete invulling van de omgangsregeling. Een co-ouderschap regeling kan worden opgenomen in het ouderschapsplan en in het echtscheidingsconvenant.

Invulling co-ouderschap – mediator
Bij co-ouderschap wordt de omgang 50%-50% tussen beide ouders verdeeld. Uw kind(eren) wonen dus bij u beide evenveel. U kunt bijvoorbeeld afspreken de uw kind de ene week bij de vader is en de andere week bij de moeder. U kunt er ook voor kiezen om een week tussen u beide te delen. Echter bij alle afspraken moet het belang van uw kind(eren) voorop staan. Het is dan ook belangrijk dat u goed met elkaar te blijft communiceren en overleggen. In de praktijk is dat vrij lastig bij een echtscheiding. Onze in echtscheiding gespecialiseerde mediators helpen u graag bij het maken van goede en werkbare afspraken.

Stel uw vraag
Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van de gespecialiseerde advocaten echtscheidingsmediators.
Alle kantoren zijn optimaal bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur via ons centrale telefoonnummer op
088 629 00 43 (lokaal tarief). Of mail uw vraag.