Bereken alimentatie

De alimentatie wordt berekend aan de hand van allerlei factoren. De rechter maakt gebruik van de zogenaamde Tremanormen. Dit zijn richtlijnen waarbij factoren zoals het inkomen, maandlasten en belastingvoordelen worden betrokken bij de berekening.

Onderlinge vaststelling alimentatie
Wanneer u zelf de hoogte van de alimentatie vaststelt in samenspraak met uw (ex-)partner, hoeft u geen rekening te houden met de Tremanormen en kunt u zelf een bedrag bepalen. Dit kan uiteraard alleen als beide partijen hierover overeenstemming hebben bereikt. Bij de kinderalimentatie geldt er een uitzondering; u mag namelijk geen lager bedrag vaststellen dan de Tremanormen voorschrijven.

Berekening alimentatie
Als u de alimentatie laat berekenen, bijvoorbeeld door de rechter of een gespecialiseerde advocaat, dan houdt deze rekening met de volgende factoren:

  • De draagkracht van de alimentatieplichtige en alimentatiegerechtigde;
  • Het inkomen van beide partners;
  • Premies van verzekeringen;
  • (Huwelijks)schulden;
  • Pensioenen.

Het is vooraf moeilijk te beoordelen hoe hoog de alimentatie zal worden. Het is daarom aan te raden een specialist in te schakelen wanneer u een berekening wilt maken. Vraag geheel vrijblijvend een alimentatieberekening aan.

Stel uw vraag
Neem nu geheel vrijblijvend contact op met een van de gespecialiseerde advocaten echtscheidingsmediators.
Alle kantoren zijn optimaal bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur via ons centrale telefoonnummer op
088 629 00 43 (lokaal tarief). Of mail uw vraag.